Dječji tjedan u našem vrtiću

Dječji tjedan u našem vrtiću


Iza nas je jedan poseban, zanimljiv i veseo tjedan. U tjednu od 03.-07. listopada obilježili smo Dječji tjedan. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“ 

Dječji tjedan obilježili smo raznovrsnim bogatim aktivnostima u kojima su uživala djeca svih uzrasta. U ovom posebnom tjednu posjetio nas je klaun Čupko koji je sa predstavom “Šta ću biti kad odrastem” razveselio sve prisutne.

Povodom Dječjeg tjedna djeca odgojnih skupina “Cipelići”, “Pužići” i “Zvjezdice” sudjelovala su u “Starim igrama nove generacije”  koje su bile organizirane od strane odgojitelja na teniskim terenima.

Skupine  “Jabučice”, “Sovice” i “Zvjezdice” mogle su uživati u svijetu animiranih crtanih filmova u vrtićkom “kinu”.

Četvrtak 06. listopada bio je rezerviran za izletničku avanturu. Skupine “Cipelići” “Zvjezdice” i “Pužići”  zajedno s odgojiteljicama posjetile su Piske, “Istarsku pustinju Calanchi”. Djeca su pokazala svoju spretnost penjući i spuštajući se po dinama uz budno oko odgojiteljica.

Naši najmlađi iz skupina “Kockice”, “Lavići”, “Balončići”  i “Jabučice” dječji tjedan obilježili su igrom, likovnim aktivnostima, plesom i pjesmom.

Zahvaljujući lijepom vremenu,  u petak 07. listopada organizirali smo piknik u dvorištu dječjeg vrtića. Uz fini i slastan obrok kojeg su nam pripremile naše kuharice, nije falilo ni pjesme, plesa i igre. Posjetio nas je i gradonačelnik Fabrizio Vižintin.

Ujedno, djeca iz  skupine “Zvjezdice” područnog objekta Kaštel, na biciklijadi su pokazala vještine upravljanja biciklima i romobilima.

Bio je ovo jedan veseli tjedan koji će sigurno djeci ostati u sjećanju.