Dječji vrtić Buje

Dječji vrtić Buje

_

Dječji vrtić „Buje“ odgojno je obrazovna ustanova posvećena psihokognitivnom, zdrastvenom i razvojnom napredovanju i rastu djece od prve godine života do školske dobi. Značenje te definicije shvaćamo ozbiljno i srčano stoga ga neprestano nastojimo produbiti svakodnevnim ulaganjima u vlastite kvalitete, a time i boljitak naše institucije. Bogatim dijapazonom programa i aktivnosti obogaćujemo komunikaciju s djecom i roditeljima u svrhu njihovog boljeg sutra kao pripadnika ove zajednice i samostalnih pojedinaca.

Posebnu pažnju posvećujemo:

 • Emocionalnom razvoju djeteta
 • Promicanju socijalizacije
 • Preuzimanju inicijative
 • Solidarnosti, povjerenju i toleranciji
 • Spoznajnom razvoju djeteta
 • Ranom razvoju govora
 • Stjecanju i razvoju vještina učenja
 • Stvaranju novih ideja (kreativnost)
 • Povezivanju sadržaja i logičkog mišljenja
 • Poticanju samostalnosti
 • Razumijevanje i poštivanju različitosti
 • Tjelesnim aktivnostima

NAŠI CILJEVI

Življenje svojih potencijala, s društveno pozitivnim stavom i s nadahnutim odnosom prema prirodi i svome tijelu i biću te drugome, cilj je prema kojem usmjeravamo djecu i prema kojem ih korak po korak vodimo. Zajedno s roditeljima smo tim koji radi na tome da je kraj razvojnog puta svakog djeteta stabilna individua i vrijedan član zajednice. Kroz svoje Savjetovalište podrška smo roditeljima za svaki trn na putu kvalitetnog odrastanja dok kroz aktivni rad s djecom koji se temelji na svakodnevnoj brizi, A proteže se kroz svečanosti i datiranje važnih događaja ostajemo uvijek u najvišoj brzini kada je u pitanju put svakog djeteta. Oslanjamo se pri tome i na lokalnu zajednicu s kojom uvezujemo djecu od samog početka kako bi bili svjesni svoje pripadnosti, ali i sami pozitivno doprinosili te ujedno i naučili osluškivati potrebe zajednice i njene potencijalne pozive upomoć.

Naša misija

Kroz provedbu različitih programa utemeljenih na razvojnom pristupu usmjereni smo razvoju dječjih potencijala, poštivanju dječjih prava i uvažavanju individualnih potreba djece. Cilj nam je pružiti podršku obitelji, pridonositi razvoju roditeljskih kompetencija i doprinositi razvoju društvene zajednice.

Naša vizija

Vrtić Buje smatramo mjestom razvoja i rasta svakog pojedinca u poticajnom okruženju. Naš se rad uistinu proteže do svake točke s kojom se dijete i njegov roditelj mogu suočiti na putu odrastanja, a zagovaramo da ono prvenstveno mora biti sretno i jedinstveno.

INFORMIRANOST RODITELJA

Vjerujemo kako je znanje naše najmoćnije oruđe, a međusobno dijeljenje temelj svakog zdravog odnosa. Informiranost roditelja o aktivnostima našeg vrtića važna je stavka u našem radu i održavanju njegove kvalitete. Želimo roditelje upoznati s općim nacionalnim odrednicama odgojno obrazovnog okvira i kurikuluma dječjih vrtića. Namjera nam je da roditelji uistinu imaju pristup svakoj informaciji stoga omogućujemo i doticaj sa zakonskim regulativama vezanim uz razvojni odgoj njihovog predškolca.

ZAJEDNO SMO JAČI

Najvažnije, trudimo se da stvari ne ostaju samo slovo na papiru – pozivamo roditelje da doista radimo zajedno na zdravom i sretnom razvoju njihovog djeteta održavajući različite edukativne radionice (vezane uz zdravstveni, kognitivni i kreativni rast djece) držeći naša vrata uvijek otvorenima u Savjetovalištu za roditelje te kroz redovite godišnje sastanke za svaku grupu gdje spremno odgovaramo na sva vaša pitanja i otvaramo dijalog o tome kako možemo biti zajedno jači za vašu djecu.

Naše skupine

Skupine su podijeljene u jasličke skupine (od 1. do 3.godine života) i vrtićke skupine (od 3. do 7.godine). Pužići, Cipelići, Jabučice, Kockice, Lavići, Balončići, Sovice i područna skupina Zvjezdice (Kaštel) su skupine koje sačinjavaju naše sretno vrtićko gnijezdo. Program cjelovitog razvojnog i odgojno-obrazovnog programa provodi se za djecu od prve godine života do polaska u osnovnu školu. Cjelodnevni, 10-satni program počinje s radom od 6:30 i završava u 16 sati, a dežurna  skupina  završava u 16:30. Sveukupno je upisano 120 djece o kojima brižno i svakodnevno brinu dvije odgajateljice po skupini te sav ostali tim zaposlenika. Naše skupine su:

PUŽIĆI

Djelatnice:
Višnja Postružin
Debora Smilović

LAVIĆI

Djelatnice:
Sanja Opačak

CIPELIĆI

Djelatnice:
Marjela Antonac Bančić (Zamjena: Ana Špionjak)
Ljiljana Gotal Sinovec

KOCKICE

Djelatnice:
Martina Buzećan
Alenka Hairlahović

JABUČICE

Djelatnice:
Zdenka Rakar
Arnela Čokrlija (zamjena: Daniela Marušić)

BALONČIĆI

Djelatnice:
Dijana Gale Rupenović

SOVICE

Djelatnice:
Snježana Janković
Aneta Samaržija Brozolo (zamjena: Martina Kozlović)

ZVJEZDICE

Djelatnice:
Marija Biondić
Kristina Štokovac Mamilovič

Povijest vrtića

Početci

Na području Buja u povijest se ove institucije može ući u trag i 60 godina u prošlost kada se na ovim teritorijima počinje s radom s najmlađima, ali kao neovisni Dječji vrtić „Buje“ postojimo od 1999.godine

2000 kvadrata

U 2000 kvadrata našeg prostora izgrađenog 1982.godine, smjestili smo ukupno 8 vrtićkih skupina (od toga dvije talijanske) a jedna nam je mješovita skupina smještena u područnom odjeljenju u Kaštelu.

Stalni razvoj

Bogatim dijapazonom programa i aktivnosti obogaćujemo komunikaciju s djecom i roditeljima u svrhu njihovog boljeg sutra kao pripadnika ove zajednice i samostalnih pojedinaca.