Dječji vrtić Buje - AKTIVNOSTI

Dječji vrtić Buje – AKTIVNOSTI

Uz redovnu brigu i predani svakodnevni boravak s djecom, ulažemo svoju kompetentnost i uključujemo svoju – pa tako i dječju – maštu kroz dodatne programe i aktivnosti. Putem njih proširujemo kreativne i spoznajne horizonte naših polaznika, stvaramo pozornice na kojima se mogu pokazati i pohvaliti svojim najbližima i najvažnije – činimo ih sretnima. Pratimo kalendarsku godinu i značajne datume koji ju obilježavaju kroz sva godišnja doba – slavimo zaštitnike prosinca, sv.Nikolu i sv.Luciju, pozdravljamo prve znakove proljeća, zapažamo plodove jeseni poput njenog kralja maruna, ali aktiviramo se i za Svjetski dan kazališta, planeta Zemlje i druge važne datume.

Kroz radionice i projekte pokrivamo svu šarolikost ljudskog znanja i usađujemo širok spektar poželjnih i nužnih vrijednosti: od zdravstvene svijesti i adekvatnih higijenskih navika, tjelovježbe preko ekološke osviještenosti, kreativne ekspresije do socijalne te komunikacijske inteligencije. Udružujemo snage s lokalnom zajednicom – zdravstvenim skrbnicima, policijom, vatrogascima i svim našim stanovnicima, odlazimo na izlete i istražujemo našu županiju i zemlju, a najveći ponos su nam oni programi koji su već postali tradicija Dječjeg vrtića “Buje”.

Između navedenih aktivnosti koje su se ustalile u našem programu, trudimo se ujedno i uvijek biti inovativni i unositi dodatni sadržaj u naš vrtić koji će pri tome odgovoriti kako na želje, tako i na potrebe naše djece i nadajmo se – dati im svaki put još jedan novi pogled na svijet.